Torsson. Boken om det fjärde bästa bandet i Lund.

torsson_omslag-161010-1546-page-001-1

I november släpps den fina boken Torsson. Boken om det fjärde bästa bandet i Lund.  Torsson fyller 40 år i år och boken släpps samtidigt med en skiva.  

Intervju med Björn Alverfeldt och Bo Åkerström i P4 Kristianstad. Läs SvD Kultur den 20 november om Torsson här. 

Sydnytt gör reportage här.

Sydsvensakn skriver här.

I ”Torsson. Boken om det fjärde bästa bandet i Lund” kan du läsa om hur bandnamnet kom till men vi garanterar inte att du blir klokare på vem Torsson var. Du kan också läsa ingående profiler om bandets medlemmar, samt vad de har att säga om varandra. Ett släktträd med alla medlemmarna och deras andra band kan du ägna timmar åt och om du är lagd för friluftsliv kan du ta med dig din käresta och några öl och åka till Klippan eller Lund och navigera efter stadskartor där betydelsefulla Torsson-landmärken är utsatta. Den textanalytiske kan grotta sig i uppslaget ”Torssons textuniversum” där alla låtar på ett mycket tydligt grafiskt sätt textanalyseras uppdelat på intressanta komponenter som till exempel kaffe, idrott, tjejer, samfärdsel, bekymmer och tobak. Genom boken löper en initierad, intressant och mycket välskriven text om bandet av journalisten Björn Alverfeldt. Allt detta tilltalande formgivet av Petter Lönegård med massor av fotografier, tidningsklipp och citat från kända och okända fans på hela 176 sidor.

Läs också om projektet på Sydsvenskans blogg eller lyssna på P4 om författaren Björn Alverfeldt lyckas pricka in 4 Torsson-outron.  

torsson_omslag-161010-1546-page-001