Forken blir sjuk

 

Se film om Forken här.Forken 1

Kom ut maj 2014 och handlar om ett monster som inte klarar av jobbet och blir sjukskrivet. Inbunden, 52 sidor, 16×24,5 cm.

Sidexempel här och här.

RECENSIONER

”Aktuell, tänkvärd och väldigt fin”.  Jennies boklista. 8 maj 2014.

”Boken om monstret Forken riktar sig till både vuxna och barn på ett lite annorlunda sätt än de flesta andra barnböcker jag läst. Monsterböcker är vanliga, och böcker med budskap är vanliga. Dock brukar budskapen reduceras till ganska förutsägbara moralkakor om att mobbning är fel eller, än värre, att man ska ha på sig bilbälte”. Henrik Johansson, Tidningen Arbetaren, 27 juni 2014.

”Om man som vuxen vill läsa en barnbok där man känner verklighetens moral så är detta rätt bok. Forken är vuxen med dess handling som jag chockas över och gapade ofta förvånat. Mira skrattade åt den råa sanningen och gillar boken massor….” . Fnulans boktips. 5 augusti 2014

””Forken blir sjuk” av Annika Henning med illustrationer av Maria Nilsson (Hirschfeld Media 2014) är en dyster men samtidigt kul monstersaga med mycket realistisk klangbotten. Fyra stjänor av fem.” – Sandra Petojevic, 19 september.