svenska trollsländeguiden

TSGOmslag kopia

Den enda fälthandboken som täcker Nordens alla trollsländor. Kom i maj 2012. Mjukband, 15×21,5 cm.

Nu är denna bok slut och nytryck kommer inte ske. Naturbokhandeln har några ex var.

Siduppslag här och här.

Artlista

Sagt om Svenska Trollsländeguiden

”Resultatet är magnifikt. Vackra och fräscha foton och illustrationer, fyllda med pedagogiska jämförelser och förklarande texter. Läsaren hålls i handen genom bestämningen och får veta vilka förväxlingsrisker och hur dessa undviks”. Niklas Aronsson, Vår Fågelvärld nr 5.2012

”På högersidorna kommer fotografierna. Här blir man mållös. Hur är det möjligt att få till denna obegripligt goda kvalitet?”…De små anmärkningarna till trots, Svenska Trollsländeguiden är en unikt bra bok. Den är, kanske tillsammans med Tarbotons två Sydafrikaguider, världens bästa trollsländebok. Knappast någonstans i världen har det någonsin publicerats en så bra fältbestämningsbok över någon djur- eller växtgrupp”.  Eric Renman, Fauna och Flora årg 107:3, 2012.

”Det ska genast sägas att jag inte blev besviken. För det första uppfyller Svenska trollsländeguiden ett tomrum i den svenska insektslitteraturen. Vidare har experten Magnus Billqvist och förläggaren Erik Hirschfeld tillsammans lyckats åstadkomma en verkligt vacker och instruktiv bok för den som vill studera dessa sirliga varelser”. Ullmar Qvick, Bibliotekstjänst, Häftepos 12117202.

Alla bilder är fältbilder och i många fall är trollsländor skickligt monterade i och över andra bilder. Snyggt och läckert….Är du intresserad av trollsländor så köp boken om du inte redan har den. Är du inte intresserad så köp den i alla fall, så blir du garanterat intresserad av dessa vackra fascinerande urtidsdjur”. Lars G. R. Nilsson, Tidskriften Anser 4:2012

Jag får samma sugande känsla av nyfikenhet som jag fick av Söderström 2006. Jag vet vad jag skall göra i sommar”. Per Lydmark, Fåglar på Västkusten.

”En fröjd att hämta posten idag!! Den nya Trollsländeguiden har äntligen kommit. Den känns klockren!!! Nu har man många timmars studier både hemma och i fält att se fram emot. Läckra bilder, bra layout och lättläst vilket gör den mycket användbar även för en nybörjare inom trollsländans värld!!”. Peter Backman.

”Så ruggigt bra med en bok som direkt går in på vilka andra arter man måste utesluta för att vara säker på bestämningen”. Didrik Vanhoenacker

Boken överträffade mina förväntningar, mycket bra jobbat. Perfekt format på boken också”. Joachim Karlsson.

Oerhört imponerande resultat! Långt bättre än jag vågat hoppas på! Mycket pedagogiskt upplägg och banbrytande layout med fotografierna. Otroligt genomarbetad och ni tycks inte ha missat något.” Niklas Holmström.

– ”Som gammal fältbiolog måste jag också lovsjunga Svenska trollsländeguiden, Hirschfeld media, som Magnus Billqvist (länskonsulent hos Naturskyddsföreningens i Skåne) bearbetat för svenska förhållanden. Grunden är en brittisk bok av Dave Smallshire & Andy Swash. Trollsländeskådning är ännu inte direkt någon folkrörelse. Sveriges 64 trollslädearter är inte lika lätta att närstudera som de släktingar med enmetersspann över vingarna som flög för 325 miljoner år sedan. Boken tar emellertid avstamp i behov hos skådarna och egenskaper hos djuren som förenklar ute på trollsländejakten. Bilderna är många och såväl vackra som pedagogiska”. Eva-Lena Neiman, Sveriges Natur 2012-3.